Stil dine spørgsmål i kommentarfeltet også vil jeg svare under din kommentar

author-avatar

About Kim Hesvang

Kim blev færdiguddannet som dyrlæge, Cand. Med. Vet, ved Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 1980. Fra 1980-1992 var Kim ansat ved et af landets dengang største dyrehospitaler for mindre husdyr de sidste 4 år som overdyrlæge. Siden 1992 har Kim drevet selvstændig konsulentvirksomhed (Dansk Dyrlæge Rådgivning) omfattende bl.a. Speciel kirurgisk og medicinsk assistance til dyrlægekolleger og sideløbende igennem årene Leder af forsknings-, produktudviklings- og kvalitetssikring- afdelinger i 5 pet food relaterede virksomheder. Kim er desuden underviser, forfatter og foredragsholder og vil besvare jeres spørgsmål på vores hjemmeside ligesom han ind imellem vil komme med indlæg og gode råd om hunde og katte som måske kunne have jeres interesse.

10 thoughts on “Her kan du stille spørgsmål

 1. Dorte Laursen siger:

  Hej
  Jeg har 2 bullmastiffer. Den ene (hanhund) har en meget sart mave og plejer at få Royal Canin Gastro intestinal moderate calorie. Det har han fået hele hans liv efter han havde Giardia som hvalp. Mon der er noget af jeres foder han kan tåle ? Den anden (tæven) får Royal canin sterilised. Bliver nemt overvægtig og får ikke meget at spise. Har I noget til hende ?
  Vh. Dorte

  1. Kim Hesvang siger:

   Hej Dorte
   Til din han Bullmastiff med sart mave vil jeg anbefale Vaks Senior No Grain. Husk at skifte foder gradvist over mindst en uge. Opblødt foder (80 grader varmt vand) er endnu mere skånsomt og sarte hunde bør fodres 3 gange dagligt i mindre portioner.
   Til din hun Bullmastiff vil jeg anbefale Kronch Senior. Husk at senior foder er specielt skånsomt og næringsrigt og kan anvendes til alle udvoksede voksne hunde. Hvis det ikke hjælper kan du fjerne 25% af dagsrationen og supplere med rå revne gulerødder – dette slanketips har aldrig svigtet med mindre hormonelle årsager ligge bag en overvægt.

 2. Kim Hesvang siger:

  Hej Rikke
  Jeg fik engang en tilsvarende spørgsmål på den anden drægtig tævehund og det viste sig at den nedsatte appetit skyldtes følgende: Det siges at drægtige tævehunde kan få nedsat appetit og derfor bør have en ormekur under graviditeten og inden hvalpene fødes. Og svaret var: Drægtige tævehunde bør have en ormekur for at beskytte både moderen og hvalpene. Her er nogle retningslinjer for, hvornår det er mest passende at give en ormekur:
  Før parring: Det er en god idé at give en ormekur til tæven inden parring. Dette hjælper med at reducere risikoen for overførsel af orme til hvalpene.
  Midt i drægtigheden: Mange dyrlæger anbefaler at give en ormekur til tæven omkring dagen 40-45 af drægtigheden. Dette tidspunkt er valgt, fordi det er før hvalpene begynder at modtage orme fra moderens blodgennemstrømning.
  Efter fødslen: Efter hvalpene er født, kan det være hensigtsmæssigt at give tæven en ormekur igen. Dette hjælper med at reducere risikoen for ormeoverførsel til hvalpene under dieperioden.
  Hvis din hunhund vil spise Kronch Basic “krydret” med Laksemousse kan du i en kort overgangsperiode give op til 20% Laksemousse – Men husk at de sidste 14 dage før fødsel at skifte til Hvalpefoder. Hvis du vil have en gratis snak over telefonen kan du sende mig dit telefonnummer. de bedste hilsner fra Kim

 3. Rikke siger:

  Hej Kim 🙂
  Vi har en drægtig tæve (3-4 uger henne). Hun vil ikke spise sit foder, ej heller pemmikan. Men hun vil gerne have laksemousse. Under normale omstændigheder har vi ingen problemer med at få foder i hende (Kronch Basic). Men I skriver, at man højst må give 10% laksemousse af normal fodermængde – i dette tilfælde ca. 10 gram pr. dag. . Gælder det også i dette tilfælde – eller må hun godt få lidt mere? Jeg forventer, at den manglende spiselyst er forbipasserende.

 4. Lone Lindgreen siger:

  Hej Kim.
  Jeg har en intakt schæfer han på 21 mdr.
  Han har lige været igennem en infektion i tarmen. Hvad det er kommet af ved vi ikke endnu.
  Men jeg har fået at vide at jeg kunne starte ham op på skånekost. Så mit spørgsmål er om i har den slags foder? Eller om jeg bare blir nødt til at bide i det sure æble og købe igennem dyrlægen?
  Vh Lone

  1. Kim Hesvang siger:

   Hej Lone
   Vi har faktisk et foder som hedder Vaks Kornfri som muligvis kunne være løsningen. Men det bedste vil være hvis du ringer til mig på telefon nummer 20475601. Jeg har nogle spørgsmål så jeg muligvis kan pejle mig tættere ind på en eventuel mere præcis diagnose.
   de bedste hilsner fra Kim

   1. Lone Lindgreen siger:

    Jamen det vil jeg da gøre så. Men hvor meget vil det koste mig med sådan et opkald?🤔🤔

    1. Kim Hesvang siger:

     Hej Lone
     En telefonkonsultation med mig via HPF er helt gratis. Hvis du oplyser dit telefonnummer kan jeg ringe til dig så det er HELT gratis
     dbh Kim

 5. Kim Hesvang siger:

  Hej Leif
  Hunde spiser græs af forskellige årsager:
  1: Mangel på vitaminer
  2: Mangel på fibre i kosten
  3: Stoffer (f.eks. fremmedlegemer og giftstoffer) i maven som hunden har behov for kvitteres i opkast eller transporteres videre til tarmene.
  Hunde spiser mudder af næsten samme årsager
  1: Mangel på visse mineralstoffer
  2: Behov for at neutralisere bakterier og eller giftstoffer i tarmsystemet.
  Indledningsvis vil jeg anbefale at en dyrlæge undersøger hundens afføring.
  mvh Kim

 6. Leif siger:

  Hej dyrlæge!

  Jeg har to labradorer, som spiser græs med dens rødder og jord fra haven. Når vi er ude i hundeskoven, så spiser den ren mudder, to til tre mundfulde i løbet af turen.

  Jeg tænker måske at den eventuelt kunne mangle nogle vitaminer/mineraler, da den går specifikt efter jord/mudder/græs. Hvad tænker du?

  Jeg ved selvfølgelig godt, at hunde spiser græs, men det der forvirrer mig er hvorfor den går efter mudder osv.

  Mvh.
  Leif

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *