SPØRGSMÅL

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her kan du læse nogle af de spørgsmål, som oftest bliver sendt til os.

Hvornår får jeg mine varer?

Der går normalt 1-3 hverdage, fra vi har modtaget din bestilling, til vi leverer hos dig. Nogle gange kan der gå længere, men så sørger vi for at give dig besked.

Hvad koster fragten?

Fragt har en fast pris på DKK 65,-. Bestiller du for mere end DKK 150,- er fragten DKK 29,-. Bestiller du for mere end DKK 350,- er fragten gratis.

Kan jeg få en prøve?

Prøver fremsendes kun mod henvendelse pr. mail. Så send os endelig en besked!

Har i hvalpepakker?

Ja, det har vi. Vi ønsker alle nye hvalpe den bedste indgang til livet. Derfor har vi kreeret en skøn pakke til de små vovser.

Pakkerne fremsendes kun mod henvendelse pr. mail. Så send os endelig en besked!

Hvad hvis min hund/kat ikke kan li’ foderet?

Det er meget sjældent, at vi hører om kæledyr, der ikke kan lide vores foder, men det sker. Forsøg evt. at blande vores foder gradvist med det foder, du plejede at fodre med henover 5 dage. Hvis dette ikke virker, så kontakt os på tlf.: 75 25 17 77 i hverdage mellem 8.00 og 16.00.

Hvad vil det sige at foderet er ekstruderet?

Ekstrudering er en skånsom metode til at forarbejde råvarer, så de kan blandes til et færdigt produkt. Under ekstruderingen opvarmes alle foderets ingredienser under højt tryk til mere end 130 grader celsius, derved dræbes alle bakterier, og kornprodukternes (for kæledyret ufordøjelige) stivelse reagerer med vand og omdannes til letfordøjelige kulhydrater. Kornprodukternes stivelse bliver således gjort tilgængelig for hunden, hvilket medfører større optagelighed og bedre udnyttelse af foderet.

Hvorfor supplere med lakseolie?

Kronch Lakseolie er en lakseolie, som har et højt indhold af omega 3 og 6 fedtsyrer. Hunde og katte (og også mennesker for den sags skyld) kan ikke selv danne disse fedtsyrer, dvs. de skal tilføres gennem foderet. Omega 6 findes i de fleste typer hundefoder, hvorimod man ofte ser en mangel på omega 3. Det er derfor nødvendigt at tilsætte mere omega 3 gennem kosten for at opnå det rette forhold imellem de to fedtsyrer.

Fodrer du dit kæledyr med Kronch fuldfoder, er behovet for både omega 3 og 6 fedtyrer dækket. Men der kan være situationer, hvor der er behov for at supplere. Lakseolie kan også anvendes i forbindelse med en længere sygdomsperiode, under drægtighed, diegivning og som supplement under hvalpens opvækst.

Nogle dyr har også gavn af den ekstra mængde lakseolie på regelmæssig basis. Vær dog opmærksom på, at olien er meget energiholdig, så tilføjer du lakseolie til kosten dagligt, kan det være nødvendigt at justere foderrationen.

Er det ikke farligt at tilsætte ekstra lakseolie til kosten?

Nej, de fleste hunde og katte får for meget omega-6 i forhold til omega-3. Derfor skader det ikke at tilsætte ekstra olie til kosten. Man skal selvfølgelig have en grund til at gøre det. Hud/pels eller allergiproblemer er de hyppigste årsager til at tilføre ekstra olie til hundens/kattens kost.

Hvordan kan I bruge frisk laks, de fleste andre bruger fiskemel?

Fordi vi får laksen frisk leveret fra vores nabo og gode samarbejdspartner, Norlaks. Laksen anvendes i foderet indenfor 48 timer fra, den er skåret op.

Hvordan kan I lave tørre godbidder af 100% laks?

Normalt ville man forvente, at der kræves et bindemiddel for at få fersk kød til at hænge sammen.

Vores godbidder er lavet ved, at laksen hakkes, laves til fars og bages/tørres. På den måde behøver man ikke andre ingredienser til at holde sammen på godbidden.

Hvor længe går der før man ser en effekt at olien/foderet på hud/pels?

Der går 6-8  uger før, man ser en begyndende effekt. Fuld effekt ses efter 12 uger.